Hattar: Rekordbrytarna!

I förra veckans upplaga av Texprints blogg tittade vi på några av de många gånger som t-shirts har förekommit i Guinness rekordbok. Vi har fått ett fantastiskt gensvar på denna artikel från våra bloggläsare och har därför beslutat att publicera en till! Denna gång har vårt dyk i rekordboken fokuserat på hattar, mössor och kepsar, som vi har ett fantastiskt sortiment av här på Texprint.

Världens högsta hatt
Odilon Ozare, en professionell hattmakare från Florida i USA, satte detta rekord år 2018 med sin handgjorda hatt som nådde en svindlande höjd av 4,8 meter. För att rekordet skulle vara giltigt var Odilon tvungen att bära sin skapelse och gå en sträcka på 10 meter utan att den föll av hans huvud!

Världens dyraste hatt
En gång ägd av den beryktade Napoleon Bonaparte, Frankrikes kejsare i början av 1800-talet, var den dyraste hatt som någonsin sålts på auktion en tvåhörnig hatt gjord av mjukt svart filt. Bonaparte var en stor älskare av hattar och sades äga mer än 120 stycken, även om bara 16 av dessa har överlevt till idag.

Trots att riktpriset för Bonapartes tvåhörniga hatt var runt 8 miljoner kronor, var det slutgiltiga vinnande budet när den såldes på Frankrikes auktionshus Osenat år 2023 mycket högre, nämligen 23 miljoner kronor, vilket slog det befintliga rekordet med mer än 2,7 miljoner.

Världens största kepssamling
Om du tycker att Bonapartes samling av 120 hattar verkar överdriven, vänta bara tills du hör om Roger Buckey Legrieds samling. Sedan 1970 har Legried köpt kepsar från hela världen och äger nu otroliga 100 336! Hans samling är så stor att den är inrymd i en egen byggnad, som regelbundet besöks av busslaster med intresserade turister.

Flest personer som kastar hattar samtidigt
Vi går snabbt från det sublima till det löjliga med detta rekord. Hela 9 995 deltagare från Coordinadora de Peñas de Valladolid (ett område i den spanska staden Valladolid) samlades för att kasta ett lika stort antal hattar år 2013, och rekordet har inte brutits (eller ens utmanats) sedan dess. Precis som med världsrekordet för att riva sönder t-shirts som förekom i vår tidigare blogg, rekommenderar vi verkligen inte att behandla plagg på detta sätt!

Den bästa typen av keps eller mössa är en som har själv designats efter egna önskemål vilket är vår specialitet här på Texprint. Vi erbjuder ett speciellt urval av huvudbonader som kan anpassas med dina egna designer med hjälp av olika metoder inklusive broderi, värmetransfer.

Kolla in vår webbplats för att upptäcka vår egna samling av mössor och kepsar samt prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla kontakten med Texprint. Du är också välkommen att följa oss på Instagram och Facebook.

Publicerat i Produktnyheter den