Vanliga Frågor

Är DTG-tryck hållbara? 

Ja! Kornit, framför andra tillverkare på DTG-marknaden, erbjuder enastående fä­rgbestä­ndighet och tvättbarhet. Om du tvättar dina plagg i 30 grader och inte stryker direkt på trycket kommer det att hålla lika länge som plagget självt. Till skillnad från screentryck är våra vattenbaserade bläck mycket mer motstå­ndskraftiga mot både sprickor och flagning. Det ger ett jämnt och mjukt tryck som följer plagget.


Kan ni matcha Pantone-färger? 

DTG-tryck är en digital tryckmetod med CMYK-färger. Våra maskiner är inställda för att matcha alla färger på bästa möjliga sätt. Men vi kan inte garantera en direkt matchning mot Pantone-skalan. Om din Pantone-färg är viktig, kontakta oss så hittar vi en lösning för dig.


Vilken filtyp bör jag använda? 

Den bästa filtypen är en PNG med genomskinlig bakgrund. När filen sparas bör tryckfilen skalas till rätt tryckstorlek och helst vara 300 dpi. Om dina filer inte ser bra ut med dessa parametrar kommer de troligtvis inte se bra ut vid tryck. Observera också att delar av din design som är mindre än 2 pixlar i bredd potentiellt kan försvinna och bli “strypta” när vi trycker motivet.


Tryck med genomskinliga detaljer? 


Varför luktar mitt plagg?

Vår Kornit-printer använder ett fixeringsmedel under tryckprocessen som har en lätt doft av ättika. Det kan göra att plagget har en viss lukt när det levereras. Denna lukt försvinner snabbt efter första tvätten.


Vad är er leveranstid? 

För större tryckbestä­llningar är vår normala leveranstid 5-10 arbetsdagar. Men ofta skickar vi ut beställningar mycket snabbare än så. Det finns faktorer som gör att en order kan försenas, till exempel om den beställda artikeln inte finns tillgänglig hos vår leverantör för tillfället. Under november och december kan vår leveranstid öka på grund av hög arbet­sbe­las­tning.