Direct to Garment Printing: Sustainable Quality

Direct to Garment Printing: Sustainable Quality

Internet erbjuder idag ett brett utbud av val, vilket har gjort att den moderna konsumenten blivit extremt kräsen när det gäller kvaliteten på de produkter de köper. Tryckta varor med eget tryck är inget undantag och om du vill vara framgångsrik i denna sektor måste du kunna leverera produkter som uppfyller dessa krävande kvalitetskrav.

Det är inte bara hög kvalitet som driver efterfrågan: köpare av egendesignade produkter söker alltmer leverantörer som arbetar på ett hållbart sätt. En djupgående undersökning utförd av RoundUp visade att hela 73% av konsumenterna är villiga att betala extra för egendesignade varor som har producerats på ett hållbart sätt. Dessutom förutspådde experter på RoundUp att det globala värdet av den miljövänliga klädmarknaden kommer att nå en enorm summa på 16,6 miljarder kronor (£1,23 miljarder) vid slutet av 2024.

Det faktum att egendesignade klädesplagg tillverkas på beställning gör denna marknad i grunden hållbar, vilket minskar mängden produkter som slutligen hamnar på soptippen. En studie utförd av Fortune Business Insights visade att digital tryckteknik resulterade i en 90% minskning av vattenanvä­ndningen tillsammans med en 30% minskning av elfö­rbrukningen.

För att skapa vårt omfattande sortiment av anpassade plagg, använder Texprint den senaste metoden Direct to Garment (DTG). Våra toppmoderna Kornit-skrivare använder NeoPigment™, ett revolu­ti­one­rande vattenbaserat bläck som är helt fritt från tungmetaller och kemikalier som alkyl­feno­leto­xilater och formaldehyd, alla vilka kan ha allvarliga negativa effekter på både miljön och människors hälsa.

Kvaliteten på plaggen som är tryckta med DTG-processen är oöverträffad, vilket möjliggör att även de mest komplexa designerna kan skapas med hög repeterbarhet och enastående kvalité. Ett fullständigt spektrum av färger kan produceras, tillsammans med subtila gradienter samt transparenta detaljer. Dessutom är känslan av DTG-tryck inget mindre än utsökt.

Oavsett om du behöver en enda produkt eller tusentals, är vår överlägsna DTG-tryckprocess garanterad att producera konsekvent högkvalitativa plagg till det mest konkur­rens­kraf­tiga priset, samtidigt som den säkerställer att den resulterande koldi­oxi­dav­trycket hålls på sin absolut lägsta nivå. Ursprungligen från Sverige, producerade i Sverige och sedan levererade till vilken plats som helst på planeten, uppfyller plagg från Texprint inte bara, utan överträffar alla förväntningar.

Vi uppmanar dig att besöka vår webbplats för att upptäcka vårt omfattande utbud av kläder tillsammans med ytterligare information om DTG-tryckprocessen. För att hålla kontakten med Texprint och få de senaste nyheterna, uppdateringarna och speci­aler­bju­dan­dena, prenumerera gärna på vårt regelbundna nyhetsbrev och följ oss på Facebook och Instagram.

Publicerat i Produktnyheter och taggat DTG, Custom, Printing den